evenementen en projecten

Flow Provider is tegenwoordig het meest bekend als de organisator van het Wereld Kampioenschap Longboarden ‘So.. You Can Longboard Dance?’ wat sinds 2013 toonaangevend is binnen de gehele wereld. Het vindt jaarlijks plaats in Eindhoven maar tevens in landen als bijvoorbeeld China.

Er zijn vele projecten waar Flow Provider achter de schermen het projectplan voor heeft geschreven (bijvoorbeeld E-Moves in Eindhoven). Tevens schreven wij mee aan het beleid van de ´urban sports´in Eindhoven (en werden wij gelynched voor onze vooruitstrevende mening welke momenteel wordt doorgevoerd).

Flow Provider verzorgde programma onderdelen binnen binnen verschillende edities van grote evenementen als Xtreme Xperience in Belgie, Breakfast door bureau Pinkpop en organiseerde vele eigen evenementen.

Ook heeft Flow Provider de eerste stap gezet in de realisatie van een ‘Surf Park’ in Nederland. In 2013 maakten we de eerste studies en deden we de eerste onderzoeken. Momenteel is hier een zelfstandige stichting voor in het leven geroepen, Stichting Surfpark.

De geschiedenis

Flow Provider is ontstaan als stichting vanuit de organisatie van het grootste indoor hiphop evenement van Europa. Dit evenement is in 2003 uitgebreid naar een stadsbrede hiphop week en weekend in Eindhoven.

Hiphop nam een vlucht nam in de VS en de Amerikaanse artiesten werden te duur om een evenement als dit in Nederland financieel haalbaar te maken. Tegelijkertijd was hiphop in Nederland nog niet ‘groot’ genoeg om Nederlandse artiesten als headliners een evenement van deze omvang te laten dragen. Besloten is om de organisatie van het evenement als festival te beëindigen maar kleinschaligere evenementen en projecten voort te zetten.

Er werd verder gegaan met Breakdance wedstrijden (o.a. NK Breakdance) en deze tak is uiteindelijk verzelfstandigd.

In samenwerking met Culturele- en onderwijs instellingen alsmede evenementen organisatoren werden diverse hiphop projecten voortgezet.

Echter nam de interesse en expertise op het gebied van actie en lifestyle sporten toe (door sommigen ook ‘urban’ en ‘extreme’ sports genoemd). Flow Provider is zich verder gaan specialiseren in deze richting.