Den Haag / Scheveningen

Groepsfoto bij de eerste editie van Een Longboard Dag

Groepsfoto bij de eerste editie van Een Longboard Dag

Den haag, maar meer specifiek Scheveningen, heeft , niet geheel verrassend, één van de grootste longboardscenes van geheel Nederland. In Scheveningen zit je aan het strand, een strand waar je voor Nederlandse begrippen redelijk goed kan surfen. Longboarden komt van het surfen af en het is daarom ook niet geheel verwonderlijk dat we in deze plaats veel longboarders aantreffen. De boulevard is heerlijk om overheen te cruizen terwijl je de zeewind door je haren voelt blazen. Of je oefent er juist een paar danspasjes. Helemaal in het Noordelijke gedeelte van de Scheveningse kust ligt bovendien het Zwarte Pad, een aflopend stuk door de duinen met veel scherpe bochten waar menig longboarder zijn skills voor het downhill skaten traint.

Het is natuurlijk voor de hand liggend dat in een stad met zoveel boarders er ook veel verkoopmogelijkheden zijn. De grootste longboardwinkel van heel Europa is dan ook gevestigd in Scheveningen: Sickboards. Daarnaast vindt je in de vele surfshops langs het strand ook wat aanbod terug.

Elk jaar wordt er in Den Haag zelf ook één van de grotere evenementen gehouden: Een Longboard Dag. Dit terugkerende evenement biedt vele wedstrijden in de verschillende disciplines en ook een hoop testboards zijn beschikbaar. Dit vindt plaats op de wielerbaan van de Uithof.

Wil jij een les op deze locatie? Wacht niet langer en contacteer ons voor meer informatie hier!