Evenementen

Flow Provider is ontstaan als stichting vanuit de organisatie van het grootste indoor hiphop evenement van Europa. Het evenement ‘Planet Rock’ (dankte haar naam aan het gelijknamige nummer van Afrika Bambaataa en de Soul Sonic Force) is in 2003 uitgebreid naar een stadsbrede hiphop week en weekend in Eindhoven.

Hiphop nam een vlucht nam in de VS en de Amerikaanse artiesten werden te duur om een evenement als dit in Nederland financieel haalbaar te maken. Tegelijkertijd was hiphop in Nederland nog niet ‘groot’ genoeg om Nederlandse artiesten als headliners een evenement van deze omvang te laten dragen. Besloten is om de organisatie van het evenement als festival te beĆ«indigen maar kleinschaligere evenementen en projecten voort te zetten.

Er werd verder gegaan met Breakdance wedstrijden en deze tak is uiteindelijk verzelfstandigd.

In samenwerking met Culturele- en onderwijs instellingen alsmede evenementen organisatoren werden diverse hiphop projecten voortgezet.

Echter nam de interesse en expertise op het gebied van actie en lifestyle sporten toe (door sommigen ook ‘urban’ en ‘extreme’ sports genoemd). Flow Provider is zich verder gaan specialiseren in deze richting.

Er zijn programma onderdelen verzorgt binnen verschillende edities van grote evenementen als Xtreme Xperience in Belgie, Breakfast door bureau Pinkpop en velen eigen evenementen.

Het meest belangrijke evenement wat Flow Provider momenteel zelfstandig organiseert is het Wereldkampioenschap Longboarden, ‘So.. You Can Longboard Dance?’ wat sinds 2013 toonaangevend is binnen de gehele wereld. het vind jaarlijks plaats in Eindhoven maar tevens in landen als China.